40 שנה לעמותת שר-אל

מאת: אל”מ במיל’ טל בראון

ברצף האירועים שחוותה מדינת ישראל בשבוע החולף, ראוי לציין את אירוע ההוקרה לעמותת שר-אל, שהתקיים ביום רביעי האחרון במוזיאון ידידי ישראל בירושלים, בסימן 40 שנה להיווסדה. היה זה אירוע שמאפייניו הצנועים והציוניים, המכובדים והמשמעותיים- תאמו להפליא את דמותו האגדית של מייסדה, תא”ל אהרון דווידי ז”ל, שנפטר לפני כ- 12 שנה.

עמותת שר-אל עוסקת בארגון מתנדבים, כ-5000 אוהבי ישראל- יהודים ושאינם יהודים מכ-30 מדינות ברחבי העולם הבאים מידי שנה, לעבודה בת מספר שבועות במסגרות צה”ל. הפעילות נעשית לאורך כל השנה בשיתוף פעולה מלא ופורה עם חיל הלוגיסטיקה, בעבודות תחזוקה ואפסנאות בבסיסים שונים בכל רחבי הארץ.

העמותה שבראשה עמד תא”ל דווידי ז”ל, נוסדה בשנת 1983, לאחר מלחמת לבנון הראשונה, במטרה לחזק את הקשר בין יהדות התפוצות לישראל וכן לחזק את השותפות עם תומכי ישראל בכל רחבי העולם.

תרומתם של המתנדבים ניכרת במימד הגלוי והסמוי כאחד. תרומתם משמעותית וחשובה מחד, בהיותם כוח עבודה חדור מוטיבציה, המסייע לשיפור המוכנות והכשירות. מאידך, הופכים הם לשגריריה הנאמנים של מדינת ישראל וצה”ל במדינות מוצאם, לאחר שנחשפו לדמויות משמעותיות, לאתרי מורשת ולערכים המובילים את צה”ל, חייליו ומפקדיו, בעשייתם למען בטחון ישראל.

מקרב המתנדבים ישנם מי שבוחרים לעלות ארצה ולהפוך לאזרחים ישראלים מן המניין, כפי שתיארה זאת היטב האלופה הפראלימפית פסקל ברקוביץ’. פסקל, ילידת צרפת שהתנדבה כנערה במסגרת שר-אל, חזרה בזמנו לצרפת ולאחר שנפצעה קשה ואיבדה את שתי רגליה, עלתה ארצה בעידודו של דווידי והמשיכה לתרום בשירות כמתנדבת בצה”ל, ייצגה את מדינת ישראל בהרצאות ובתחרויות בינלאומיות בהן זכתה לשיאים אולימפיים במגוון מקצועות.

בתרומתם של מתנדבי שר-אל מגולם ערך הדוגמא האישית במיטבו. ערך זה מוקרן על החיילים הצעירים ועל עם ישראל כולו, בהמחישו ששירות משמעותי יכול להתממש במגוון תצורות, אם רק ישנו הרצון לתרום והנכונות לעשות. ערך הדוגמא האישית מתממש בכל יום עבודה שתורמים המתנדבים, נשים וגברים צעירים ומבוגרים (חלקם מאד) שעזבו את משפחותיהם ועיסוקיהם ובאו ארצה לתרום מזמנם באהבה וכמיטב יכולתם, במשימות שלא בהכרח תואמות את עיסוקיהם מבית, בבסיסים שהתנאים בהם לא תמיד תואמים את גילם ומעמדם באזרחות.

כשרואים מתנדבים מבוגרים בגיל של הסבים והסבתות של מרבית החיילים הסדירים, הבאים מקצוות עולם מרצונם החופשי ועל חשבונם הפרטי, כדי לארגן קיטבגים, לסדר מחסני חירום ולסייע בכל מלאכה שתשפר את מוכנות וכוננות הצבא למלחמה- כל שנותר הוא להצדיע, להגיד תודה ולהביע הערכה עמוקה.

בחלוף 12 שנה מפטירתו של תא”ל אהרון דווידי ז”ל, ניכר כי רוחו- רוח העשייה, הנתינה וההקרבה, הופנמה היטב וממשיכה לנשב בעמותת שר-אל.

אהרון דווידי היה אחד מגדולי המפקדים שקמו למדינת ישראל בכל הזמנים, על כך העידו מפקדיו, פקודיו ורעיו לנשק מחטיבת הצנחנים, שחלקם חלק את סיפורו בערב ההוקרה. כמענה לשאלת מנחה הערב, העיתונאי אמיר בר שלום, את חברי הפאנל לדמותו של דווידי: “תארו לי במשפט קצר מהו דווידי עבורכם”, אמר תא”ל צורי שגיא- “המפקד הטוב ביותר שהיה לי בצבא”. חברו, אל”ם לוי חופש, הפליא בתיאוריו את דווידי כמפקד שקול, אמיץ וחכם, שהיווה דמות מופת בלתי מעורערת לחייליו, בכל תקופת שירותו כלוחם, מפקד וקצין בכיר.

תרומתו של דווידי לצה”ל ולמדינת ישראל לא הסתיימה עם שחרורו מצה”ל. דווידי שרכש השכלה אקדמית נרחבת והיה לדוקטור ומרצה באוניברסיטת תל אביב, ראה בחינוך ויישוב הארץ שליחות משמעותית. כך התיישב הוא ברמת הגולן, ניהל את המתנ”ס בבני יהודה, פעל בהתנדבות במסגרות שונות, הקים את עמותת שר-אל ואף זכה להדליק משואה ביום העצמאות בשנת 2000 ובפרס מוסקוביץ– ‘עוז ציון’, לציונות בשנת 2010.  .

יהיה זכרו של תא”ל אהרון דווידי ז”ל ברוך.
יישר כוח לעמותת שר-אל ולכל העוסקים במלאכה חשובה וערכית זו.

אמיר בר שלום מראיין את תא”ל גיא הלוי, קצין חי”ר וצנחנים ראשי  ואת תא”ל רונן כהן, קצין לוגיסטיקה ראשי (צילום: טל בראון)

מימין לשמאל: אל”ם (מיל’) לוי חופש ותא”ל (מיל’) צורי שגיא עם המראיין אמיר בר שלום. (צילום: טל בראון)

Print Friendly, PDF & Email