כך הגא”פ וארגונים עויינים פעלו בזמן מגן וחץ נגד תושבי הדרום והמחנה הלאומי

אגף המחקר בדיגיטל של תנועת אם תרצו חשף כי במהלך ימי הלחימה בעזה, “בוטים” שהופעלו בפייסבוק בשירות הגא”פ ניסו לפרוץ לישראלים והפיצו תעמולה ואיומים, בדגש על קבוצות של תושבי הדרום וקבוצות של מצביעי המחנה הלאומי.

במהלך סוף השבוע שלפני הפסקת האש ניטרו אגף המחקר בדיגיטל של תנועת אם תרצו מספר פרופילים שנחשדו כמופעלים על ידי הג’יהאד האיסלאמי ופרופילים חשודים נוספים הפועלים לפרוץ לטלפונים ומחשבים של אזרחים ישראל על ידי הפצת קישורים חשודים וזדוניים.

הפעילות הזדונית זוהתה בעקבות ניטור של פעילות לוחמה פסיכולוגית והפחדה בקבוצות של תושבי הדרום, ובהמשך זוהה הדפוס בקבוצות המזוהות עם המחנה הלאומי, קבוצות אקטואליה ועוד. במהלך המחקר זוהו עוד פרופילים חשודים בהפצת קישורים חשודים וזדוניים. חלק מהפרופילים פועלים במשך שנים ומתהדרים באלפי עוקבים.

מדובר בתופעה מטרידה במיוחד. גורמים עוינים מנסים לפתות אזרחים להיכנס לקישורים זדוניים שמתחזים לאתרי הגרלה, אתרים להזמנת חופשות, אתרים לצפיה בשידורי ספורט בחינם ובעיקר אתרי היכרויות.

להפצת קישורים זדוניים יש כמה מטרות: ראשית נגישות למידע אישי המצוי בטלפון או במכשיר שנפרץ, וכנגזרת מכך גם גישה לחשבונות בנק, רשתות חברתיות, או מידע מסווג ורגיש במידה ונפרץ המכשיר השייך לחיילים או בעלי תפקידים רגישים. יתכן שגם על ידי הפעלת מצלמות ומיקרופונים מרחוק ינסו לבזות אנשים או אפילו לסחוט אותם לבצע פעולות שונות.

ההמלצה היא תמיד לחשוד בקישורים מאנשים זרים, לא משנה אם יש להם 100 חברים או 15,000 עוקבים. לשמור על תוכנות אנטי וירוס תקינות וכמובן לדווח ולהזהיר אחרים מפני כל פעילות חשודה.

Print Friendly, PDF & Email